Hopp til hovedinnhold

– Olav Thon Gruppen er flinke til å satse på nyutdannede

Markus Sandstad fikk jobb som assisterende eiendomssjef som 25-åring: – Uten traineeprogrammet hadde jeg ikke vært der jeg er i dag, det er helt sikkert, sier han.

Portrett av Markus Sandstad. Han har på
Markus beskriver sin avdeling som en god miks mellom unge, nyutdannede og eldre, erfarne. FOTO: Madeleine Gedde Kjällgren

Traineestilling ble til fast jobb 

– Å bli kastet ut i det er den beste måten å lære på, sier Markus Sandstad (26). 

Våren 2024 er det ett år siden han gikk fra stillingen som trainee til assisterende eiendomssjef i kjøpesenterdivisjonen i Olav Thon Gruppen.

– Det var litt overveldende i starten, men først og fremst veldig gøy å få gjøre arbeidet jeg som trainee bare hadde observert andre gjøre.  

Muligheter som nyutdannet

Fra tid til annen lyser Olav Thon Gruppen ut traineestillinger som åpner for at unge uten lang arbeidserfaring får mulighet til å få sentrale roller i ulike deler av konsernet.

Etter å ha tatt en mastergrad i økonomi og ledelse i USA, begynte Markus som trainee i Thon Eiendom. Her ble han, og fire andre gryende eiendomsforvaltere, rustet til jobben som potensielle eiendomssjefer med egen portefølje. I dag har alle fast jobb i konsernets eiendomsdivisjon.

Olav Thon Gruppen er flinke til å satse på nyutdannede. Uten traineeprogrammet hadde jeg ikke vært der jeg er i dag, det er helt sikkert.

Markus Sandstad, assisterende eiendomssjef

Les mer om kjønns- og aldersfordelingen i Thon

Fikk ansvar for et av landets største sentre

Da en av eiendomssjefene i avdelingen gikk ut i foreldrepermisjon, fikk Markus midlertidig ansvar for hans portefølje. I den var kjøpesentrene Senter Syd og Strømmen Storsenter, sistnevnte et av landets største kjøpesentre med over 190 butikker og serveringssteder.  

Selv om det var overveldende i starten, gjorde arbeidsmiljøet det enklere, forteller han.  

– Mange rundt meg har jobbet her veldig lenge. Hvis man står fast, er det bare å gå til kontoret ved siden av og be om innspill. Sannsynligheten er høy for at noen har vært borti det man lurer på. 

Miks mellom nye og erfarne i kjøpesenterdivisjonen

Å være eiendomssjef i kjøpesenterdivisjonen er et stort ansvar. Ikke bare har du økonomisk ansvar for sentrene i porteføljen din, du skal følge opp eksisterende leietakere, forhandle med nye, og ha personalansvar for senterleder.

Da er det fint å komme inn i et trygt arbeidsmiljø med god takhøyde og lav terskel for å spørre om ting.

– I avdelingen vår er det en god miks mellom unge, nyutdannede og eldre, erfarne. Det drodles mye mellom kontorene, og vi har ofte kurs og samlinger med faglig påfyll.

– Få dager er like

I dag forvalter Markus kjøpesenteret Amfi Elverum. I tillegg har han ansvar for å leie ut markeds- og standplasser på alle Olav Thon Gruppens kjøpesentre i landet.

– Det er en veldig allsidig jobb der jeg får mye tillit og frihet til å ta avgjørelser. Det er det beste med den, og det at få dager er like, smiler han.

Bli kjent med våre ansatte: Markus Sandstad

Alder: 26

Jobbet i Olav Thon Gruppen siden: 2022

Stilling: Assisterende eiendomssjef i kjøpesenterdivisjonen

Det beste med jobben min: Mye tillit, stor grad av frihet, dyktige kolleger og et veldig bra arbeidsmiljø.

Dette hadde du kanskje ikke trodd om meg: Jeg bruker mesteparten av fritiden min på golf, selv om handicapet ikke gjenspeiler det.

Les mer om arbeidshverdagen i Thon