Hopp til hovedinnhold

Samme arbeidsplass i 34 år: – Strømmen Storsenter er som en storfamilie

Da Ole Herredsvela fikk sin første jobb på Strømmen Storsenter, var han 16. Nå er han 50 og arbeidsplassen er den samme.

Portrettbilde av Ole Herredsvela
Ole Herredsvela er teknisk sjef på Strømmen Storsenter. FOTO: Madeleine Gedde Kjällgren

Drømmen om Strømmen 

– Jeg husker da senteret åpnet. Det var en stor dag for oss som vokste opp på Strømmen, minnes Ole Herredsvela.

Den gangen, i 1985, var Strømmen Storsenter med sine 39 butikker regnet som Olav Thons første store kjøpesenter. I dag har senteret over 190 butikker og serveringssteder, og er fortsatt et av Olav Thon Gruppens største.

– Jeg jobbet som avisbud da jeg var 13. Om morgenen hentet jeg avisbunkene utenfor senteret, og så de ansatte som gikk inn dørene for å begynne arbeidsdagen. Allerede da begynte jeg å drømme om å jobbe der. Det så morsomt ut, og nært og behagelig, forteller Ole.

Ståpåvilje og engasjement ga nye muligheter 

Da han søkte jobb som miljøarbeider på senteret som 16-åring, gikk drømmen i oppfyllelse. Etter skoletid og i helger gikk han rundt med kost og feiebrett og holdt fellesarealene ryddig.

Ole hadde høye ambisjoner og sa tidlig i fra til arbeidsgiver at han hadde et ønske om å jobbe seg oppover. Det fikk han mulighet til da han etter hvert ble vaktmesterlærling.

– Det er det som er så fint med Olav Thon Gruppen: Så lenge du viser ståpåvilje og et brennende engasjement for jobben, får du mulighet til å utvikle deg. 

Jobber for et godt naboskap 

Ole har ingen formell utdannelse, men er i dag teknisk sjef i et team på fem. Teamet har ansvar for alt som er av teknisk drift på senteret. I tillegg drifter de ti andre Thon-eiendommer i Strømmen og Lillestrøm.

Ikke så rent sjeldent hender det at de fikser småting for naboene sine også.

– I et tettsted som Strømmen er vi en stor aktør på godt og vondt i form av at vi tar mye plass, har lange åpningstider, og genererer trafikk. Da er det hyggelig å strekke seg litt lenger for å være en god nabo, sier Ole.

– Vi er på hils med mange av naboene og hjelper dem med alt mulig: Fikser en tett vask, skrur fast et dørhåndtak. Mange av dem er her på senteret på daglig basis, og da er det hyggelig å bidra tilbake.

Familien på Strømmen Storsenter 

Når vi spør Ole hva som er det beste med å jobbe på Strømmen Storsenter, kommer svaret kontant:

– Folka. Både mine nære kollegaer og de rundt 2000 ansatte som jobber i butikkene og kafeene. Vi kaller oss en storfamilie.

Oles faktiske familiemedlemmer har også vært innom Strømmen Storsenter på sin yrkesvei. Ikke bare møtte Ole kona si da hun jobbet på blomsterbutikken på senteret, deres tre barn har også begynt arbeidslivet på senteret, hvor to av dem fortsatt jobber.

– Jeg pleier ikke å gå innom dem når de er på jobb. Jeg er alltid en far, men ikke like mye når de er på jobb, da har de sjefer og kunder å forholde seg til, smiler Ole. 

Bli kjent med våre ansatte: Ole Herredsvela

  • Alder: 50
  • Jobbet i Olav Thon Gruppen siden: 1989 
  • Stilling: Teknisk sjef på Strømmen Storsenter
  • Det beste med jobben min: At den er veldig allsidig og at jeg får møte og bli kjent med mange nye mennesker, både kollegaer, samarbeidspartnere, leietakere og kunder. 
  • Dette hadde du kanskje ikke trodd om meg: At jeg er sjukt god på å bake hvetekringle og lage Goyza. 

Les mer om arbeidshverdagen i Olav Thon Gruppen