Hopp til hovedinnhold

Fra nattevakt til IT-konsulent

Det var ingen selvfølge at Lars (34) skulle jobbe med IT, men et digitalt hotellsystem gav ham muligheten.

Bilde av Lars Eikeland Hagen i Oslo Sentrum. Han smiler mot kameraet.
Lars Hagen begynte som nattevakt ved siden av studiene og jobber nå med IT på Olav Thon Gruppens hovedkontor. FOTO: Madeleine Gedde Kjällgren

Alltid noe som skjer 

– Vi er aldri på stedet hvil! Det er så mange mennesker som jobber her, og vanvittig mye som skjer hele tiden – ingenting stagnerer!  

IT-konsulent i Olav Thon Gruppen, Lars Eikeland Hagen (34), har nettopp fått spørsmål om hva han liker best ved jobben sin, men at han havnet her, viser seg å være et rent slumpetreff. 

Begynte som nattevakt ved siden av studiene 

Lars er utdannet journalist og tok et årsstudium i spansk og latinamerikanske studier da han fikk seg deltidsjobb som nattevakt på Thon Hotel Orion på Bryggen i Bergen.  

Annenhver uke snudde han døgnet på hodet og våket over resepsjonen, sjekket inn de gjestene som kom sent, og ut de som dro tidlig. På nattevaktene fikk han tid til å lese pensum og legge planer for hva han skulle bli. 

– Jeg drømte om å bli journalist, politi eller noe innenfor statsvitenskap, men klarte ikke å bestemme meg for hva jeg skulle gå for. Dessuten trivdes jeg bedre og bedre i hotelljobben, forteller han.  

I resepsjonen fikk Lars digital kompetanse 

Da årsstudiet var fullført, flyttet Lars tilbake til hjembyen Oslo, der han fikk seg jobb som resepsjonist på Thon Hotel Gyldenløve.  

Han ble etter hvert en kløpper i det digitale hotellsystemet Opera Hospitality PMS, som brukes på hoteller over hele verden. En kompetanse som snart skulle ta ham fra resepsjonen til kundeservice-kontoret til hotellkjeden.  

– Det var til god hjelp at jeg hadde erfaring fra hotell før jeg kom dit. Jeg kjente til gjestene og hvordan jeg skulle møte ulike preferanser og finne løsninger. 

Etter et år på kundeservice, åpnet det seg enda en ny mulighet for Lars, da det på IKT-avdelingen på hovedkontoret ble behov for en fra kundeservice med god kjennskap til Opera-systemet. 

Erfaring og stå-på-vilje kan være like bra som IT-utdanning 

– Kompetansen min fra resepsjonen var ettertraktet. I kundeservice jobbet jeg tett med en konsulent på IT-avdelingen som anbefalte meg videre.  

Og vips så hadde journalisten med de sprikende drømmene jobb som IT-konsulent.  

– Jeg har jo ikke IT-utdannelse, så det har vært en bratt bakke å gå, men fra jeg studerte journalistikk har jeg spesialisert meg på å finne informasjon. Jeg er glad i å jobbe med data, lære meg verktøyene, og finne ut av systemer. Det har hjulpet meg masse. 

Avdelingen med en fot i alle leire 

Som IKT-konsulent i Olav Thon Gruppen bistår Lars alt fra HR- til energiavdelingen med å finne de beste løsningene og å løse ulike driftsproblemer. 

– Jeg liker ikke å bruke ordet «familie» i en sånn sammenheng, men Thon er et familiært sted. På IT sitter vi midt i det og snakker med alle avdelingene hver dag.  

Det er ingen tvil om at Lars liker seg godt som IKT-konsulent, men han holder fortsatt døra åpen for nye interne muligheter som måtte komme hans vei. 

– Bedriften utvikler seg stadig. Nye systemer kommer inn og erstatter de gamle, og sikkerhet er veldig relevant for tiden. På sikt kan jeg tenke meg å jobbe mer med datasikkerhet. Det krever en del kurs og sertifiseringer, men med en arbeidsgiver som ser mulighetene i å bruke interne ressurser, tror jeg at jeg kan få muligheten. 

 

Bli kjent med våre ansatte: Lars Hagen

Alder: 34

Jobbet i Olav Thon Gruppen siden: 2014 

Stilling: IT-konsulent

Det beste med jobben min: Jeg liker å finne praktiske løsninger på problemer, og de kommer som regel i en ny drakt hver dag. 

Dette hadde du kanskje ikke trodd om meg: Jeg snakker flytende spansk (og forhåpentligvis snart italiensk). 

Les mer om arbeidshverdagen i Olav Thon Gruppen