Hopp til hovedinnhold

Fikk ny jobb i Olav Thon Gruppen som 64-åring

Etter 37 år i helsevesenet, og flere år i byggebransjen, sto plutselig Henrik Berg uten arbeid. Han var 64 år, og hadde ingen planer om å slutte å jobbe.

Portrettbilde av Henrik Berg
Henrik Berg er driftsleder og vaktmester på Østerås Senter. FOTO: Madeleine Gedde Kjällgren

Fikk jobb på nærsenteret fra barndommen 

– Jeg er ikke en type som sitter stille, så da min forrige jobb tok slutt i fjor, var det bare å kaste seg rundt, sier Henrik Berg (65).

Bærumsmannen har en lang arbeidskarriere bak seg, med over 30 år i ambulansetjenesten i Oslo, og deretter flere år som drifts- og avdelingsleder på et rehabiliteringssenter. De siste ti årene har han arbeidet privat med rehabilitering av hus og hytter over hele landet.

– Selv om jeg føler meg som en 20-åring i hodet, var jeg redd det skulle bli vanskelig å få ny jobb som 64-åring. Jeg har flere kamerater som har slitt med å få jobb i den alderen, forteller Henrik.

Han er oppvokst i området ved Østerås Senter, og husker godt da senteret åpnet i 1968. Da han så at nærsenteret fra barndommen søkte hjelp i fjor, la han inn en søknad og håpet på det beste.

– Jeg fikk komme på intervju – og trakk rett og slett vinnerloddet, sier Henrik fornøyd.  

Godt miljø internt i Olav Thon Gruppen 

Han startet i stillingen som driftssjef og vaktmester høsten 2022, og etter å ha jobbet i mange år for seg selv, liker Henrik å ha noen å prate med gjennom arbeidsdagen.

– Jeg ble veldig godt tatt imot, og det var en ordentlig fin atmosfære her. Jeg har også et veldig positivt inntrykk av både andre driftsledere jeg har truffet i Olav Thon Gruppen og andre medarbeidere, sier Henrik.

Han trekker spesielt frem samarbeidet med senterlederen som snart skal begynne på et annet senter.

– Vi har vært et tospann, som har jobbet veldig godt sammen, men jeg gleder meg til å møte den nye som skal ta hennes plass.

Spennende tider i møte

Henrik har hatt nok å holde fingrene i det første året som driftssjef, med vannlekkasjer fra både tak og grunn, og andre akutte hendelser. Men nå skal hele Østerås Senter rehabiliteres.

– Det blir veldig spennende. Jeg skal være delaktig i fremdriften, og sørge for at både drift og ting som lys og varme fungerer for leietakerne våre gjennom hele prosessen, forteller Henrik, og legger til:

– Det er mange nye systemer som skal på plass, for å sørge for en bedre drift og et optimalt bygg for fremtiden.

Heldigvis er han ikke klar for å bli pensjonist helt ennå:

– Nei, jeg vil jobbe i mange år til. Jeg må ha noe å drive med, og kan ikke bare subbe rundt. Til det går bena mine altfor fort, sier den driftige vaktmesteren med et smil.

Bli kjent med våre ansatte: Henrik Berg

Alder: 65

Jobbet i Olav Thon Gruppen siden: 2022

Stilling: Driftsleder og vaktmester på Østerås Senter.

Det beste med jobben min: At det er en allsidig jobb. Jeg pleier å sammenligne det med jobben i ambulansetjenesten i Oslo. Der visste jeg aldri om jeg skulle ut på en trafikkulykke eller snubling i en trapp, og det er litt det samme nå, om det er vannlekkasje eller problemer med strømmen. Jeg elsker utfordringer, så det er moro å få løse problemer der jeg må holde hodet kaldt, ha overblikk og tenke fornuftig.  

Dette hadde du kanskje ikke trodd om meg: Jeg driver med vedhogst og har to traktorer.

Les mer om arbeidshverdagen i Thon