Hopp til hovedinnhold

Scotsman utvider: Plass til mer av alt på nye “Skotten”

The Scotsman har ønsket folk velkommen i 50 år. Nå utvider puben sine nye lokaler for å få plass til enda flere. 

Portrettbilde av
Daglig leder Joakim Noreng og ass. daglig leder Nele Salmi ønsker velkommen til et utvidet Scotsman i Karl Johans gate 35.

«Skotten» med ny adresse og større uteservering

– Det var nok enda brunere før, sier Joakim Noreng.

Han er daglig leder på The Scotsman, som har ligget i Karl Johans gate i Oslo siden 1974. Våren 2024 flyttet puben fra nummer 17 til 35, vis-a-vis spikersuppa.

– Etter at vi kom nærmere slottet og Nationaltheatret får vi besøk av en større miks av folk. Det er flere som bruker stedet til jobbsamlinger, og med større uteservering tiltrekker vi oss flere turister.

Nordlendingene fant tilbake 

Scotsman, kalt «Skotten» på folkemunne, er kjent som nordlendingenes pub i hovedstaden. Det ble ramaskrik da lokalavisen iFinnmark snappet opp at det gamle lokalet skulle stenge.

– Nordlendingene fant heldigvis raskt tilbake da vi åpnet igjen noen hundre meter opp i gata, smiler Joakim.

Det nye lokalet er smalere enn gamle-Scotsman, men mer spennende med flere kriker og kroker, trapper og etasjer. Og selv om lokalet og klientellet er mer variert, er Skotten fortsatt Skotten. Benkene er fortsatt trukket i skinn og lyset er fortsatt dempet. De samme gevirene og innrammede whisky-etikettene er på plass på veggene.

– Scotsman har gjort små konseptendringer gjennom årene, men vi passer på å ikke gjøre for store forandringer. Styrken ved Scotsman er at du vet hva du får, sier Joakim.

Se hva som skjer på Scotsman!

Menyer på bordene på Scotsman
Scotsman har bevisst beholdt mye av det originale interiøret fra forrige tilholdssted.

Reiser til Oslo kun for Scotsman

Puben er i år 50 år gammel. Det blir feiret med kake og sekkepipe.

– Det er samme «vibes» som før, sier Nele Salmi, som har vært assisterende daglig leder på Scotsman siden de åpnet dørene igjen i mars 2024.

– Jeg liker godt å jobbe et sted der det skjer mange ting på en gang. Karaoke nede, en trubadur oppe og sport på tv-en over baren.

Nele synes mottakelsen av den nye Skotten er overveldende.

– Det hender at folk booker hotell i gangavstand til puben når de er på Oslo-besøk, og sier de kun er her for å dra hit, sier hun og smiler. 

Ny etasje gir mer plass for alle: Lover bl.a. mer sport og mer karaoke

Nå ser Nele og Joakim frem til å åpne andre etasje i august.

– En ny etasje betyr mer plass til flere gjester, mer karaoke og mer sport, mer av alt, sier Nele.

I den nye etasjen vil det også bli et eget rom som folk kan leie til private arrangementer. Her kan du feire bursdagen din, ha julebord, sommerfest eller til og med gifte deg.

– Scotsman skal være en møteplass for alle, så lenge de oppfører seg, respekterer hverandre og sprer glede, sier Joakim.

Besøk Scotsmans nettsider for å reservere bord eller leie lokale!

Bidragsytere

  1. JN Joakim Noreng Daglig leder, The Scotsman
  2. NS Nele Salmi Ass. daglig leder, The Scotsman