Hopp til hovedinnhold

Olav Thon Gruppen blir eneeier av eiendommen Diagonale i Bjørvika

Olav Thon Gruppen har gjennom datterselskapet Thongård AS inngått en avtale om å overta hele eiendommen Diagonale i Bjørvika. Det er Hav Eiendom som nå selger sin eierandel på 50 prosent i bygget som sto ferdig i 2018. Hele eiendommen har en salgsverdi på ca. tre milliarder kroner, og er dermed en av årets hittil største eiendomstransaksjoner.

Olav Thon Gruppen
Olav Thon Gruppen blir eneeier av eiendommen Diagonale i Bjørvika
Diagonale i Bjørvika sto ferdig i 2018 | Foto: Olav Thon Gruppen

- Diagonale i Bjørvika er en prakteiendom i et av Oslos mest attraktive områder. Olav Thon Gruppen har hatt et godt og positivt samarbeid på eiersiden med Hav Eiendom underveis. Nå er det tid for å ta eierskapet videre som eneeier, sier Annette Hofgaard, konserndirektør eiendom i Olav Thon Gruppen.

Eiendommen i Dronning Eufemiasgate 11 består av to bygg på til sammen 41.700 kvadratmeter og huser i dag en rekke sentrale virksomheter som TV2, Vinmonopolet, Ræder og Vipps, samt 308 studentboliger. Bygget er plassert mellom Operaen og Barcode med Deichmanske Hovedbibliotek som nærmeste nabo.

Eierskapet har vært organisert gjennom selskapet A9 Palekaia AS der Thongård AS og Hav Eiendom har hatt 50 prosent hver. Gjennom denne transaksjonen blir Thongård AS nå eier av alle aksjene.

Om Hav Eiendom 
Eiendomsselskap eid av Oslo Havn KF, som igjen eies av Oslo kommune. Opprettet i 2003, for å utvikle Fjordbyen. Les mer: Hjem - Hav Eiendom

Kontakter

Annette Hofgaard

Annette Hofgaard

Konserndirektør Eiendom

Arne B. Sperre

Arne B. Sperre

Visekonsernsjef

Kjell Kalland

Kjell Kalland

Administrerende direktør, Hav Eiendom

EN

Eirik Oland Nedrelid

Kommunikasjonssjef, Hav Eiendom