Hopp til hovedinnhold

– For Grønn Byggallianse betyr det mye å ha en eiendomsaktør som OTG som medlem

Siden 2002 har Grønn Byggallianse vært en viktig organisasjon for eiendomsaktører som vil gå i bresjen for en mer bærekraftig bransje.

Teknisk utstyr.

Henter og deler kompetanse hos Grønn Byggallianse 

– For Grønn Byggallianse betyr det mye å ha en eiendomsaktør som OTG som medlem. De er den største eiendomsaktøren på privat side, og til forskjell fra mange andre store aktører har OTG eiendom på hvert et nes i landet, ikke bare i byene, sier rådgiver i Grønn Byggallianse, Kjell Petter Småge.

I 2019 ble Olav Thon Gruppen (OTG) medlem i Grønn Byggallianse. Det er en nonprofitt medlemsorganisasjon som jobber for en grønnere eiendomsbransje. 

– Olav Thon Gruppen er aktive medlemmer som er flinke til å både hente og dele kompetanse og kunnskap i forumene våre, forteller Småge.

Les også:

Kartlegging og oppfølging sikrer grønnere drift i Olav Thon Gruppen 

Med god veiledning fra rådgivende aktører som Grønn Byggallianse samt god kartlegging, og ikke minst tett oppfølging, finner OTG veien mot en grønnere drift og forvaltning med lavere utslipp. 

– Sammenlignet med aktører som Entra og Statsbygg er Olav Thon Gruppen muligens ferske, men det skjer noe i OTG, sier Jarle Andersen Aasness som leder avdelingen for energi og miljøteknikk i OTG. 

Før bærekraft kom høyt på programmet til konsernet, var manglende oversikt over utslippene en utfordring i OTG. Uten oversikt blir det vanskelig å vite hvordan man skal kutte. Sammen med driftsoptimalisering er derfor kartlegging helt avgjørende for å komme bærekraftstrategien i møte. 

– Det er kort tid til 2030, men en del av bærekraftstrategien har vært å kartlegge mulighetene for fornybar energi. Vi har blant annet sett at solceller har potensiale for OTG med sine mange store takflater.

Olav Thon Gruppens energisparing vil gi positive ringvirkninger i hele landet 

Det at OTG nå satser for fullt på energisparing på eiendommene sine – også i distriktene – tror Småge vil få positive ringvirkninger. 

– Norge er et land med mange små eiendomsaktører spredt utover hele landet. OTG kommer kanskje ikke til å bli en bjellesau i Oslo der andre eiendomsaktører har vært på ballen i lengre tid, men i de små distriktene, vil retningen deres spille en betydelig rolle. 

Småge mener OTGs arbeid med miljøsertifiseringsverktøyet BREEAM In-Use vil ha spesielt stor betydning. 

Bidragsytere

  1. Portrettbilde av Jarle Andersen Aasness. Han smiler. Jarle Andersen Aasness Leder for avdeling for energi- og miljøteknikk
  2. KS Kjell Petter Småge Rådgiver i Grønn Byggallianse