Hopp til hovedinnhold

– Olav Thon Gruppen gjorde det mulig for meg å skifte beite!

Da Helene Winsnes (49) ønsket nye utfordringer, var veien kort fra lønningsavdelingen på hovedkontoret til boligkonsulent på boligutleie. – De interne mulighetene i OTG er helt fantastiske!

Portrettbilde av Helene Winsnes
– Jeg har prøvd flere ulike arbeidsplasser, men havnet alltid tilbake hos OTG, sier Helene Winsnes. FOTO: Madeleine Gedde Kjällgren

Havnet alltid tilbake i Olav Thon Gruppen 

– Min første jobb i Olav Thon Gruppen skjedde egentlig litt tilfeldig. Jeg meldte meg som vikar gjennom et byrå, og fikk jobb på lønningsavdelingen på hovedkontoret til Thon, forteller Helene Winsnes.

Året var 1998, og med unntak av noen år i utlandet, og et par år ute hos andre arbeidsgivere, har hun blitt værende i Olav Thon Gruppen (OTG) siden.

– Jeg har prøvd flere ulike arbeidsplasser, men havnet alltid tilbake hos OTG, sier Helene og legger til:

– Jeg trives rett og slett best her. Ingen av de andre stedene kunne måle seg med OTG og de fantastiske kollegaene her. Jeg er også evig takknemlig for den fleksibiliteten lederne mine har vist meg. Det var bare å ta en telefon, så fikk jeg komme tilbake. Heldigvis!

Fra lønn til boligutleie: Et smidig karriereskifte 

Jobben på lønningskontoret passet bra for Helene, som elsker å jobbe med tall. Men etter rundt 15 år i jobben, var hun klar for nye utfordringer.

– Tross i at jeg ikke hadde relevant utdanning, fikk jeg muligheten til å komme på intervju hos boligutleie. Jeg tror det hjalp at jeg hadde en del år i OTG bak meg, og at sjefen visste hvem jeg var, sier Helene fornøyd.

Hun hadde ikke hatt klare tanker om hvor veien videre skulle gå, bare at hun ville fortsette å jobbe i OTG. Derfor kastet hun seg spontant på og la inn en søknad da hun så at boligutleie ved hovedkontoret søkte etter folk.

– Jeg er veldig glad for at de tok sjansen på meg!

Satser på videreutdanning av ansatte

I 2014 startet hun opp i stillingen som boligkonsulent ved boligutleie, der hun blant annet bistår med utleie av OTGs rundt 1900 leiligheter og holder i kontakten med drift som pusser opp leilighetene.

– Overgangen gikk enkelt og smidig. Både min tidligere leder og min nye leder på bolig var veldig behjelpelige og tilrettela for at jeg skulle kunne «bytte beite», sier Helene.

Hun er glad for at det satses på å videreutdanne interne ansatte, og at det gjennomføres felles kursing.

– Det at det gis grundig opplæring i nye stillinger gjør også at man har flere muligheter internt enn man kanskje har andre steder.

En trygg arbeidsplass med mange muligheter

I Helenes avdeling ved boligutleie, er det fire til som har kommet fra andre avdelinger i OTG, blant annet fra Thon Hotels.

– Det viser at OTG er en trygg arbeidsplass, hvor man kan være i mange år. I tillegg til å bytte avdeling eller stilling er det også mulig å stige i gradene om man vil. Sjefen vår jobbet jo først i min stilling, og er nå direktør, forklarer Helene.

Selv er hun svært fornøyd med at hun tok sjansen på noe helt nytt, og anbefaler andre å hoppe i det hvis de ser en interessant stilling. For det skader jo ikke å prøve!

– Jeg har prøvd mye forskjellig, men nå føler jeg at jeg har landet på det stedet jeg ønsker å være.

Bli kjent med våre ansatte: Helene Winsnes

Alder: 49

Jobbet i Olav Thon Gruppen siden: 1998  

Stilling: Boligkonsulent ved boligutleie på hovedkontoret i Oslo.

Det beste med jobben min: Fleksibiliteten, at jeg får jobbe i et spennende marked og alle de fine menneskene jeg møter. Det er også gøy å få være med å utvikle Thon Eiendom for fremtiden.  

Dette hadde du kanskje ikke trodd om meg: Jeg liker å jakte og er dykkerinstruktør.

Les mer om arbeidshverdagen i Olav Thon Gruppen