Hopp til hovedinnhold

Vi gratulerer Olav Thon med 100-årsdagen den 29. juni

- Jeg har lært Olav Thon godt å kjenne gjennom mine 30 år i konsernet, spesielt i året som har gått, som konsernsjef. Han lever som han lærer, og jeg har dyp beundring for livsverket hans. Det Olav Thon har oppnådd gjennom sitt lange liv, er helt unikt. At Olav Thon nå runder 100, er enda et eksempel på hans imponerende langsiktighet i ett og alt, sier Kjetil Nilsen, konsernsjef i Olav Thon Gruppen.

Olav Thon Gruppen
Vi gratulerer Olav Thon med 100-årsdagen den 29. juni
Olav Thon fyller 100 år den 29. juni. Foto: Gry Traaen Foto: Gry Traaen | Olav Thon Gruppen

Den 29. juni fyller eiendomsinvestoren og friluftslivsmannen Olav Thon 100 år. Olav Thon ble født i bygden Vats i Hallingdal. Fra tidlig i tenårene drev han med kjøp og salg av skinn. I 1950 kjøpte han sin første bygård og har siden ervervet og utviklet en betydelig eiendomsportefølje. Olav Thon er fortsatt aktiv i Olav Thon Gruppens styrer.

Langsiktighet og nøkternhet i kombinasjon med vital skaperlyst og stor arbeidsglede kjennetegner jubilantens gründer- og investorliv. Det mangler sidestykke i norsk etterkrigshistorie.
I 2013 overførte Olav Thon mesteparten av sine midler til Olav Thon Stiftelsen. Olav Thon Stiftelsen deler ut midler til medisinsk forskning og andre allmennyttige formål.

Friluftsmannen Olav Thon har trolig gått flere og lengre turer på ski og på bena enn de fleste av oss. Olav Thon giftet seg med sin samboer og turkamerat Sissel Berdal Haga Thon på Hotel Bristol i 2019.

Olav Thon er tildelt St. Olavs Orden og den svenske Nordstjärneorden. Han er æresmedlem i Den Norske Turistforening og ble kåret til Århundrets Halling. Olav Thon har også mottatt Trysil-Knut-prisen, Røde Kors-presidentens plakett, samt utallige hedersbevisninger for sin innsats for det enkle friluftsliv.

- Vi gratulerer Olav Thon med 100-årsdagen den 29. juni.
Kjetil Nilsen, konsernsjef i Olav Thon Gruppen

Kontakter

Ida Naper

Ida Naper

Kommunikasjonsrådgiver

Kjetil Nilsen

Kjetil Nilsen

Morten Thorvaldsen

Morten Thorvaldsen

Konserndirektør hotell og restaurant